Background Image
0 0
Saffranskyckling med lök och berberis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg Kyckling
3 st strimlade Lök - gul
1 gram Saffran
1 tsk Gurkmeja - krydda
1 dl Berberis bär
Salt & Peppar
Rapsolja
ca 3/4 liter Vatten - kokt

Saffranskyckling med lök och berberis

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Saffranskyckling med karamelliserad lök och stekta berberis, den här rätten är inte bara god utan den är väldigt enkel att tillaga. Du kan själv välja vilka kyckling delar du vill använda, jag har använt kycklingvingar. Det är få ingredienser men jag lovar att den kommer imponera på dig och dina eventuella gäster. Servera kycklingen till ris och en enkel sallad.

Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Börja med att marinera kycklingen.
  2. Lägg kycklingen i en skål, blanda ner 1 strimlad lök.
  3. Häll över lite rapsolja, krydda med salt & peppar. Blanda ner 0,5 gram saffran och 0,5 tsk gurkmeja.
  4. Blanda ihop ordentligt, täck med plastfolie och ställ i kylen i minst 1 timme. Gärna över natten.
  5. Hetta upp olja i en djup stekpanna, häll ner hela innehållet i skålen.
  6. Stek till kycklingen fått stekyta på bägge sidorna. Lägg i resten av saffranet och det kokande vattnet. Sätt på ett lock och låt koka på medelvärme i 20 minuter.
  7. Under tiden tar du fram en liten kastrull, häll i rikligt med olja och blanda ner resten av den strimlade löken. Låt karamelliseras på svag värme i 20 minuter.
  8. När kycklingen kokat i 20 minuter lyfter du bort locket och låter den fortsätta koka i ytterligare 20 min.
  9. Krydda den nu glansiga löken med 0,5 tsk gurkmeja. Karamellisera till den blir gyllene.
  10. Precis innan kycklingen är färdig och redo att serveras blandar du ner berberisen i löken, låt stekas ihop i ca 10 sekunder. Ta bort från plattan.
  11. Lägg upp kycklingen på ett fat, garnerna med den karamelliserade löken och berberisen. Servera och njut.

Saffranskyckling

FoodByLaven

Dadlar med ägg
previous
Omelett med dadlar/Khorma u ron
potatisvåfflor
next
Potatisvåfflor
Dadlar med ägg
previous
Omelett med dadlar/Khorma u ron
potatisvåfflor
next
Potatisvåfflor

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.