0 0
Morotskaka med rosenvatten

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Kakbotten
3 dl Strösocker
3 st Ägg
4 dl rivna Morot
1 dl hackade Valnötter
3 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1,5 tsk malen Kardemumma
1 tsk Kanel - malen
1 nypa Salt
1 msk Rosenvatten
Frosting
100 gram Philadelphiaost
60 gram Smör rumstemp.
3,5 dl Florsocker
1 tsk Rosenvatten

Morotskaka med rosenvatten

  • Medel

Ingredienser

  • Kakbotten

  • Frosting

Tillvägagångssätt

Dela

Morotskaka är en tidlös klassiker och favorit hos många. I detta recept har jag gjort om den klassiska varianten och tillsatt en ”touch” av Mellanöstern. Hur gör man då? jo man adderar rosenvatten och nötter. Jag älskar den här kakan och den blir härligt saftig och god!

Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt solrosolja, rosenvatten, rårivna morötter och till sist valnötterna.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad form med löstagbar kant. (Jag använder kokos)
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 60 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig.
  7. Låt morotskakan svalna upp och ned vänd.

Frosting

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan när kakan svalnat helt.
  3. Dekorera med valfria nötter och rosenblad.

Morotskaka

FoodByLaven

föregående
Lammgryta med kikärtshalvor/Gheime
nästa
Lammlägg med saffran
föregående
Lammgryta med kikärtshalvor/Gheime
nästa
Lammlägg med saffran

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.