Background Image
0 0
Lammgryta med kikärtshalvor/Gheime

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lammgryta med kikärtshalvor/Gheime

Lammgryta - gheime

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Den här mustiga och goda lammgrytan heter ”gheime” och kommer ursprungligen från det persiska köket men är även vanligt förekommande i det kurdiska köket. I den här grytan är det viktigt att du använder lamm utan ben då du vill ha små fina bitar. Den goda och väldoftande smaken i denna härliga rätt kommer främst från kanel och torkad lime. Du toppar grytan med pommes frites, du kan göra egna eller göra som mig och köpa frysta. Oavsett så lär det bli en succé!

Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Dela lammet i små bitar (kuber) och hacka löken.
  2. Hett upp olja i en kastrull, lägg i löken och stek glansig.
  3. Krydda med gurkmejan och stek till löken fått färg, tillsätt lammbitarna. Stek en stund till.
  4. Krydda med salt & peppar. Lägg i kikärtshalvorna och krydda med kanelen, blanda ihop fint.
  5. Lägg i tomatpurén och blanda väl, gör små hål i limen och lägg ner de i kastrullen.
  6. Smula i buljongtärningarna och tillsätt det kokande vattnet. Blanda och lägg på ett lock. Låt koka i 2 timmar på medelvärme.
  7. När det är 30 minuter kvar till grytan är färdig så tillagar du pommes fritesen enligt förpackningen.
  8. När grytan och pommesen är färdiga är det dags att hälla upp. Börja med grytan i en skål och avsluta med att toppa med pommesen. Servera till ris och njut!

FoodByLaven

Lamm med grönsaker
previous
Lammgryta med grönsaker i ugn
Morotskaka
next
Morotskaka med rosenvatten
Lamm med grönsaker
previous
Lammgryta med grönsaker i ugn
Morotskaka
next
Morotskaka med rosenvatten

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.