• Hem
  • Gryta
  • Lammgryta med kikärtshalvor/Gheime
0 0
Lammgryta med kikärtshalvor/Gheime

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Lammgryta med kikärtshalvor/Gheime

Lammgryta - gheime

  • Medel

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Den här mustiga och goda lammgrytan heter ”gheime” och kommer ursprungligen från det persiska köket men är även vanligt förekommande i det kurdiska köket. I den här grytan är det viktigt att du använder lamm utan ben då du vill ha små fina bitar. Den goda och väldoftande smaken i denna härliga rätt kommer främst från kanel och torkad lime. Du toppar grytan med pommes frites, du kan göra egna eller göra som mig och köpa frysta. Oavsett så lär det bli en succé!

Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Dela lammet i små bitar (kuber) och hacka löken.
  2. Hett upp olja i en kastrull, lägg i löken och stek glansig.
  3. Krydda med gurkmejan och stek till löken fått färg, tillsätt lammbitarna. Stek en stund till.
  4. Krydda med salt & peppar. Lägg i kikärtshalvorna och krydda med kanelen, blanda ihop fint.
  5. Lägg i tomatpurén och blanda väl, gör små hål i limen och lägg ner de i kastrullen.
  6. Smula i buljongtärningarna och tillsätt det kokande vattnet. Blanda och lägg på ett lock. Låt koka i 2 timmar på medelvärme.
  7. När det är 30 minuter kvar till grytan är färdig så tillagar du pommes fritesen enligt förpackningen.
  8. När grytan och pommesen är färdiga är det dags att hälla upp. Börja med grytan i en skål och avsluta med att toppa med pommesen. Servera till ris och njut!

FoodByLaven

Lamm med grönsaker
föregående
Lammgryta med grönsaker i ugn
Morotskaka
nästa
Morotskaka med rosenvatten
Lamm med grönsaker
föregående
Lammgryta med grönsaker i ugn
Morotskaka
nästa
Morotskaka med rosenvatten

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.