Background Image
0 0
Makhlama med potatis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram Nötfärs
4 st Ägg
2 st Potatis
1 st Lök - Röd
1,5 dl Tomat Hackade
2 dl Persilja - färsk Hackad
1 st Sivri peppar
1 tsk Gurkmeja - krydda
2 tsk Curry - krydda Oriental
0,5 tsk Spiskummin - malen
0,5 tsk Paprika - krydda
1 msk Tomatpuré
Salt & Peppar
Rapsolja
Salladslök

Makhlama med potatis

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Irakisk makhlama är en favorit här hemma och jag har flera olika recept på det. Oftast äter vi det på helgerna till brunch men det passar lika bra till lunch eller middag. Det här är min ”not so classic” version och den är riktigt god.

Gör så här:

  1. Hacka lök, potatis och tomat i tärningar, finhacka persiljan.
  2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och börja med att steka löken glansig, krydda med gurkmeja.
  3. Tillsätt köttfärsen och kryddorna, stek tills färsen fått färg, blanda sedan i potatisen.
  4. Stek till färsen är genomstekt och potatisen mjuknat.
  5. Blanda i tomat, sivri peppar och persiljan. Lägg i tomatpurén och stek under omrörning i några min. Smaka av och krydda med salt och peppar.
  6. Gör små gropar i färsen och knäck försiktigt i äggen. Stek på låg värme tills äggen stelnar gärna med ett lock på.
  7. Toppa med salladslöken och ät med bröd.

FoodByLaven

Aubergine sylt
previous
Baby aubergine sylt/Marabi bajinjani rash
Brownie
next
Dadel brownie
Aubergine sylt
previous
Baby aubergine sylt/Marabi bajinjani rash
Brownie
next
Dadel brownie

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.