Background Image
0 0
Kurdiskt tunnbröd / nan khulka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kurdiskt tunnbröd / nan khulka

  • Medium

Directions

Share

Nan khulka – Kurdiskt tunnbröd. Det här brödet har varit min favorit sen barnsben och jag tröttnar aldrig. Gott att äta med precis allt!

Ingredienser:
Ca 25 st Tunnbröd
2,5 kg vetemjöl
50 gram milda
Ca 1,7 liter ljummet vatten (börja med 1,5 och tillsätt resten vid behov)
2,5 msk strösocker
1 pkt torrjäst
1 msk salt
0,5 dl rapsolja

Gör så här:
1. Blanda ihop milda och strösocker.
2. Blanda ihop mjöl, salt, jäst. Häll i vattnet.
3. Knåda ihop degen ordentligt med mildan för hand i ca 15 min till den är mjuk och smidig, den ska inte kännas kompakt utan mer luftig. Tillsätt oljan och knåda för hand i ytterligare ca 5 min, ”blöt” dina händer med olja emellanåt.
4. Täck över med plast och en bakduk, låt jäsa i ca 1 timme i rumstemperatur.
5. Värm upp ugnen på max.
6. Ta upp degen på mjölat bord och rulla till bollar, ha övertäckta med bakduk medan du bakar.
7. Kavla ut en boll i taget tunt och avlångt, ca 25cm.
8. Lägg över på ugnsgaller. Låt bakas mitt i ugnen till den blir gyllene.
9. Ta ut och ät varma eller frys in.

FoodByLaven

Ris med potatis
previous
Kurdiskt ris med potatis
Grillade persikor
next
Grillade persikor
Ris med potatis
previous
Kurdiskt ris med potatis
Grillade persikor
next
Grillade persikor

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.