0 0
Kurdiskt ris med potatis

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
5 dl Ris - Basmati
7 st Potatis
1,5 msk Sesamfrön Svarta och vita
Rapsolja
Salt
Vatten

Kurdiskt ris med potatis

  • Portioner 4
  • Medel

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Brinj ba jaramasi – Kurdiskt ångkokt ris med stekta potatistärningar i samt potatisskivor med sesamfrön på botten som sedan vänds upp till toppen, ett enkelt och gott sätt att variera riset på. Servera till valfritt protein.

Tips: På mitt Instagram- samt youtube konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. Se nedan för att titta på klippet.

Förberedelser:

Skölj rent riset och blötlätt i minst 30 minuter.

Gör så här:

  1. Skala alla potatisar, skiva 3 st och skär resterande 4 i tärningar.
  2. I en kastrull, koka upp rikligt med vatten med salt till riset.
  3. I en stekpanna, häll i olja och stek potatistärningarna till de är mjuka och gyllene. Salta potatisen.
  4. När potatisen stekta klart så säng värmen till låg.
  5. Vid det här laget har även vattnet till riset kokat upp. Häll av vattnet som riset varit blötlagd i, häll riset i kastrullen.
  6. Koka riset i ca 5 minuter. Riset ska vara mjuk men fortfarande ha en hård kärna i mitten. När den kokat klart ska den hällas av i ett durkslag.
  7. Torka rent kastrullen och ställ tillbaka den på hällen. Häll olja i botten, lägg i sesamfröna och placera ut potatisskivorna över. Häll över halva mängden av riset, lägg i de stekta potatistärningarna och häll därefter över resten av riset.
  8. Forma en topp i mitten, gör lufthål med baksidan av hålsleven och ringla över olja. Lägg på ett lock klädd i en kökshandduk.
  9. Låt stå på högsta värme i 3 minuter, sänk sedan värmen till medel och låt riset ångas i 30 minuter.
  10. När den är klar, placera ett fast över kastrullen och i en hastig rörelse, vänd kastrullen upp och ned. Lyft försiktigt upp kastrullen. Servera omgående.

FoodByLaven

Smördegsbullar
föregående
Smördegsbullar med glasyr
Tunnbröd
nästa
Kurdiskt tunnbröd / nan khulka
Smördegsbullar
föregående
Smördegsbullar med glasyr
Tunnbröd
nästa
Kurdiskt tunnbröd / nan khulka

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.