• Hem
  • Frukt
  • Kolaka u ron / Kurdisk pumpapuré
0 0
Kolaka u ron / Kurdisk pumpapuré

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
ca 3.5 kg Pumpa
2 dl Strösocker
115 gram Smör Eller margarin
ca 0.25 liter Vatten - kokt

Kolaka u ron / Kurdisk pumpapuré

  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Kolaka u ron – direkt översättning från Kurdiska på detta blir pumpa och smör, det är precis vad det här är. Pumpa med smör och socker som kokas till puré/mos. En söt rätt som serveras med bröd. Vill man ha den matigare kan man även blanda ner kokta kikärtshalvor eller hackade valnötter. Perfekt till brunchen eller som en lättare lunch. Vill man ha den mindre söt så minska bara mängden socker.

Gör så här:
1. Skala och dela pumpen i bitar.
2. Smält 100 gram smör i en djup panna, lägg i pumpan och rör om.
3. Häll i strösocker och vatten, lägg på ett lock och låt koka i 5 minuter.
4. Ta bort locket och låt koka till vätskan nästan reducerats helt (ca 10 min).
5. Mosa pumpan ordentligt. Lägg i resten av smöret och låt stekas till all vätska är borta och pumpan brynts.
6. Servera med bröd.

FoodByLaven

Bulgurpilaff
föregående
Sawar plaw / Bulgur pilaff
Lammgryta
nästa
Lammgryta med aprikos, kikärtor och zucchini
Bulgurpilaff
föregående
Sawar plaw / Bulgur pilaff
Lammgryta
nästa
Lammgryta med aprikos, kikärtor och zucchini

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.