Background Image
0 0
Kolaka u ron / Kurdisk pumpapuré

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
ca 3.5 kg Pumpa
2 dl Strösocker
115 gram Smör Eller margarin
ca 0.25 liter Vatten - kokt

Kolaka u ron / Kurdisk pumpapuré

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kolaka u ron – direkt översättning från Kurdiska på detta blir pumpa och smör, det är precis vad det här är. Pumpa med smör och socker som kokas till puré/mos. En söt rätt som serveras med bröd. Vill man ha den matigare kan man även blanda ner kokta kikärtshalvor eller hackade valnötter. Perfekt till brunchen eller som en lättare lunch. Vill man ha den mindre söt så minska bara mängden socker.

Gör så här:
1. Skala och dela pumpen i bitar.
2. Smält 100 gram smör i en djup panna, lägg i pumpan och rör om.
3. Häll i strösocker och vatten, lägg på ett lock och låt koka i 5 minuter.
4. Ta bort locket och låt koka till vätskan nästan reducerats helt (ca 10 min).
5. Mosa pumpan ordentligt. Lägg i resten av smöret och låt stekas till all vätska är borta och pumpan brynts.
6. Servera med bröd.

FoodByLaven

Bulgurpilaff
previous
Sawar plaw / Bulgur pilaff
Lammgryta
next
Lammgryta med aprikos, kikärtor och zucchini
Bulgurpilaff
previous
Sawar plaw / Bulgur pilaff
Lammgryta
next
Lammgryta med aprikos, kikärtor och zucchini

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.