Background Image
  • Home
  • Frukt
  • Fjärilskyckling med honung, kanel och granatäppelsirap
0 0
Fjärilskyckling med honung, kanel och granatäppelsirap

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 st Hel kyckling
1 st Apelsin
4 msk Granatäppelsirap
2 msk Honung
0.5 tsk Kanel - malen
Salt
Granatäppelkärnor
Persilja - färsk

Fjärilskyckling med honung, kanel och granatäppelsirap

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Saftig fjärilskyckling med honung, kanel och granatäppelsirap. På brösten hade jag lagt på apelsinskivor för extra saftighet och hjälp vad den här kycklingen blir god. Serveras med fördel till ris eller potatis och en sallad.

Gör så här:
1. Klipp upp kycklingen på var sin sida av ryggraden med en stark sax eller kniv. Ryggraden ska tas bort helt. Vik upp kycklingen med köttsidan upp och pressa till så att det knakar till och kycklingen ligger uppvikt.
2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och marinera sedan kycklingen. Låt stå i minst 1 timme men med fördel över natten.
3. Sätt ugnen på 210 grader.
4. Lägg kycklingen i en CTX panna från Scanpan. Skiva apelsinen och placera 3-4 skivor på kycklingbrösten.
5. Placera i ugnen i ca 50 min. Ta ut och garnera med granatäppelkärnor och hackad persilja. Servera med valfritt tillbehör.

FoodByLaven

Kubba kyckling
previous
Kubba med kyckling
Pepparkaks cookies
next
Pepparkaks cookies
Kubba kyckling
previous
Kubba med kyckling
Pepparkaks cookies
next
Pepparkaks cookies

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.