Background Image
0 0
Sawar plaw / Bulgur pilaff

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
7 dl Bulgur
850 gram Kycklinglårfilé
4 dl Gröna bönor - Haricot verts Skurna i mindre bitar
1 st Lök - gul
1 dl Tomatpuré
2 st Hönsbuljongtärning
0.5 tsk Gurkmeja - krydda
1 tsk Spiskummin - malen
0.5 tsk Kanel - malen
Salt & Peppar
Rapsolja
1-1.5 liter Vatten - kokt

Sawar plaw / Bulgur pilaff

  • 35 min
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Här har ni receptet på en smakrik kurdisk bulgur pilaff med kyckling och haricot verts. Det här receptet är en ”one pot dish” som är superenkel att laga. Jag använder kycklinglårfilé för jag tycker den blir saftigast men du kan självklart byta ut den mot vanlig filé om så önskas. Vill du ha den vegansk kan du byta ut kyckling mot qournfilé.

Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Hacka löken och skär kycklingen och haricot verts i mindre bitar.
  2. Häll olja i en kastrull, lägg i löken och stek glansig. Tillsätt gurkmeja och stek gyllene.
  3. Lägg i kycklingen och stek någon minut, rör om med jämna mellanrum.
  4. Tillsätt salt, peppar, spiskummin och kanel. Rör om och låt stekas i 5 minuter.
  5. Tillsätt haricot verts, rör om och stek i 3 minuter. Blanda ner tomatpurén och stek i ytterligare 2 minuter.
  6. Smula i buljongtärningarna och häll i hett vatten. Lägg på locket och låt koka i 10 minuter.
  7. Efter 10 minuter, blanda ner bulguren och lägg tillbaka locket, låt puttra på svag värme i 20 minuter.
  8. Efter 20 minuter rör du om försiktigt, ringla över lite olja och lägg tillbaka locket. låt ångas i 5 minuter.
  9. Efter 5 minuter fluffar du till pilaffen lite med en gaffel och sen är det bara att servera!

Pilaff

FoodByLaven

Oxsvanssoppa
previous
Oxsvanssoppa på kurdiskt vis
Pumpapuré
next
Kolaka u ron / Kurdisk pumpapuré
Oxsvanssoppa
previous
Oxsvanssoppa på kurdiskt vis
Pumpapuré
next
Kolaka u ron / Kurdisk pumpapuré

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.