0 0
Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

En god paj på rabarber och jordgubbar med ett knäckigt täcke. Den här pajen är en klar favorit hos mig och jag älskar den extra mycket till glass!

Ingredienser:

Fyllning
* 500 gram rabarber
* 300 gram jordgubbar
* 1 msk strösocker
* 1 msk potatismjöl
Knäcktäcke
* 150 gram smör
* 0,7 dl ljus sirap
* 0.7 dl vispgrädde
* 3 dl havregryn
* 2 dl vetemjöl
* 2 dl strösocker
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Fyllning
* 1. Skär upp rabarbern i centimeterstora bitar, lägg dem i en smord pajform och strö över potatismjöl och socker.
* 2. Skiva jordgubbarna och sprid ut dem över rabarbern.
Knäcktäcke
* 1. Smält smöret i en kastrull.
* 2. Tillsätt sirapen och vispgrädden, rör ihop och ta av från plattan.
* 3. Blanda havregryn, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke. Rör sen ihop det med smörblandningen.
* 4. Häll smeten över rabarbern och jordgubbarna.
* 5. Grädda kakan i 175° i ca 30 min eller tills ytan blivit knäckig. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!

FoodByLaven

Shish kebab
föregående
Shish kebab
Krämig pastasallad
nästa
Krämig pastasallad
Shish kebab
föregående
Shish kebab
Krämig pastasallad
nästa
Krämig pastasallad

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.