0 0
Shish kebab

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Shish kebab

  • Medel

Tillvägagångssätt

Dela

Shish kebab – Kebab på spett är vanligt i hela mellanöstern och recepten varierar. Mitt basrecept är enkelt och utan för mycket kryddor, jag tycker det är godast när smaken av köttet får vara hjälten i kebaben och det är just de som utmärker den kurdiska kebaben. Tänk på att du behöver färs med hög fetthalt till kebab. Skulle du tycka att färsen är för lös kan du tillsätta lite potatismjöl men det ska egentligen inte behövas.

Ingredienser:
500 gram nötfärs
500 gram lammfärs
3 medelstora gula lökar (grovriven)
2 msk gurkmeja
Ca 3 tsk salt (justera enligt egen smak)

Gör så här:
1) Börja med att blanda ihop färsen ordentligt, blanda i löken, gurkmeja och salt. Blanda ihop ordentligt och låt gärna köttet vila i rumstemperatur i 20 minuter.
2) Blöt dina händer. Ta en handfull bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab. Tryck försiktigt med fingrarna upp och ned till färsen sitter fast ordentligt.
3) Grilla dem ca 3-4 min på varje sida, det är här viktigt att du vänder på spetten med jämna mellanrum när du grillar så att färsen inte lossnar från spetten.
4) Servera gärna varma med tunnbröd, sumac och färska örter.

Kebab på spett

FoodByLaven

Sommartårta
föregående
Sommartårta
Knäckig paj
nästa
Knäckig rabarber- och jordgubbspaj
Sommartårta
föregående
Sommartårta
Knäckig paj
nästa
Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.