0 0
Karni yarik – Köttfärsfyllda auberginer

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
500 gram Nötfärs
4 st Aubergine
1 st Lök - gul
2 klyftor Vitlök
1 dl hackad Persilja - färsk
1 st Grönsaksbuljongtärning
2 msk Paprikapuré
3 msk Tomatpuré
1 tsk Gurkmeja - krydda
1 tsk Paprika - krydda
0,5 tsk Svartpeppar
Salt
Rapsolja
1 dl Vatten - kokt
2-3 st Plommontomater
Tomatsåsen
0.5 dl Tomatpuré
0.5 liter Vatten - kokt
Salt

Karni yarik – Köttfärsfyllda auberginer

  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Tomatsåsen

Tillvägagångssätt

Dela

Karni yarik – Köttfärsfyllda auberginer i tomatsås, de påminner om sheikh mahshi men skiljer sig lite. Just auberginer fyllda med köttfärs är väldigt populärt i mellanöstern och har du ätit det någon gång så förstår du varför. På bilderna har jag fyllt 3 auberginer men receptet räcker till 4 medelstora auberginer.

Tips: På mitt Instagram- samt youtube konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. Se nedan för att titta på klippet.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka lök, vitlök, sivri paprika och persilja.
  3. Skiva tomaterna och skala auberginerna randiga.
  4. Häll olja i en panna och fritera auberginerna så de får färg på alla sidorna. När de fått färg på alla sidor, sänk värmen och låt de stekas till de mjuknat.
  5. Under tiden börjar du med fyllningen. Häll olja i en stekpanna, lägg i löken och stek glansig. Tillsätt alla kryddor och stek gyllene.
  6. Lägg i färsen och stek till den smular sig. Blanda ner vitlök och persilja. Smula i buljongtärningen och rör om ordentligt.
  7. Rör ner paprika- och tomatpuré, tillsätt vatten och salt, rör om ordentligt och låt stekas på medelvärme.
  8.  Placera de friterade auberginerna i en ugnsform. Gör ett snitt i mitten av auberginerna med en kniv och separera försiktigt med två skedar. Fylla auberginerna med köttfärsen. Toppa med sivri paprikan och de skivade tomaterna. Ställ åt sidan.
  9. I samma stekpanna som du använde till köttfärsen gör du nu tomatsåsen. Blanda tomatpuré, vatten och salt och koka upp, när purén lösts upp är den färdig.
  10. Häll tomatsåsen i formen med de fyllda auberginerna. Ställ mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut och servera förslagsvis med ris.

 

 

Karniyarik

Auberginer

FoodByLaven

Albaloo polo
föregående
Albaloo polo / Ris med sura körsbär
kycklingsoppa
nästa
Kurdisk kycklingsoppa med nudlar
Albaloo polo
föregående
Albaloo polo / Ris med sura körsbär
kycklingsoppa
nästa
Kurdisk kycklingsoppa med nudlar

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.