Directions
Kantarellpasta – Här har ni receptet på en pasta för alla svampälskare som går snabbt att laga. Vill du ha den köttfri så går det lika bra att utesluta baconet för den blir lika god ändå!
Recept:
350 gram pasta
250 gram kantareller
100 gram kalkonbacon
4 dl grädde
1 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Ca 25 gram smör
Persiljan
Parmesanost
Vatten
Gör så här:
* Koka upp vatten och koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
* Hacka löken, skär svampen i mindre bitar, pressa vitlöken.
* Stek baconet krispigt och lägg undan.
* Fräs löken i smör och tillsätt gurkmeja, lägg i vitlök och svampen, stek i någon minut. Häll över några msk pastavatten.
* Häll grädde på svampen och låt koka upp, koka sedan några minuter tills såsen tjocknar.
* Rör ner pastan i såsen, tillsätt salt & peppar. Skär baconet i mindre bitar och blanda ner i pastan.
* Toppa med hackad persilja och riven parmesanost.