Background Image
0 0
Godistårta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Godistårta

  • Serves 8
  • Medium

Directions

Share

Godistårta – detta önskade min son att jag skulle baka till hans födelsedag och jag förstår honom, det är ju en väldigt rolig och god tårta! Fyllningarna kan du ändå efter egen smak samma sak med godiset.

Receptet kommer här:
Botten (tre lika delar)
* 4 stora ägg
* lika delar vetemjöl
* lika delar strösocker
* 2 tsk bakpulver
Vit chokladsmörkräm
* 200 g vit choklad
* 200 g philadelphia ost
* 150 g smör (rumstemp)
Garnering:
* 100 g mörk choklad
* 1/2 msk rapsolja
* Lösgodis & klubbor
Fyllning 1:
* Hallonsylt av bra kvalité
Fyllning 2:
* 2 dl smetana
* 3 msk florsocker
* 1/2 dl lemoncurd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en form med bakplåtspapper och smöra. Jag använde en form på 18cm.
3. Knäck äggen i ett glas. I två likadana glas häller du vetemjöl, respektive strösocker. Det ska vara lika mycket i alla glas, därför kallas detta recept för tre lika delar. Häll bakpulver i samma glas som mjölet.
4. Vispa äggen och sockret vitt och poröst.
5. Blanda mjölet och bakpulvret och sikta ner dem i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Häll i smeten i formen.
6. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
7. Låt botten svalna i formen i ca 5 minuter sen kallna helt på galler upp och ned innan du monterar tårtan.
8. Vispa smetana och florsocker till en fast kräm. Vänd ner lemoncurd i smetanan.
9. Smält den vita chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa ihop smör, Philadelphian och chokladen med elvisp i några minuter så det blir riktigt luftigt och vitt.
10. Dela botten i 3 delar. Börja med ett rikligt lager med sylt, smeta över citronfyllningen över sylten. Lägg över nästa del av botten och upprepa med samma fyllning. Lägg på sista delen och spackla tårtan med ett tunt lager av smörkrämen. Ställ i frysen i 30 min.
11. Ta ut tårtan och spackla med ytterligare ett lager smörkräm. Upprepa detta till du täckt tårtan så mycket som du själv önskar. Ställ tillbaka i frysen.
12. Smält mörk choklad över vattenbad, blanda försiktigt i oljan. Låt den svalna men se till att den är fortsatt flytande.
13. Häll chokladen över toppen på tårtan och längst mot kanterna så den rinner ner snyggt.
14. Avsluta med att toppa tårtan med valfritt godis

 

Candy cake

 

Godis tårtan

FoodByLaven

Kurdiskt ris
previous
Kurdiskt ris med friterad bröd
Kantarellpasta
next
Kantarellpasta med kalkonbacon
Kurdiskt ris
previous
Kurdiskt ris med friterad bröd
Kantarellpasta
next
Kantarellpasta med kalkonbacon

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.