Directions
Brownies med dulce de leche & extra allt. Härligt kladdiga brownies med dulce de leche, lättvispad grädde, krossad daim, bär och kaksmulor, i detta recept tror vi inte på less is more och jisses vad goda dessa blir.
Ingredienser:
200 g choklad, mörk
125 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 burk dulce de leche
Ca 5 digestive kex
1 dubbeldaim
2,5 dl vispgrädde
Jordgubbar eller hallon
Gör så här:
•Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält choklad och smör i en kastrull. Vispa ägg och socker. Rör ner vaniljsocker och mjöl som du blandat med bakpulver. Tillsätt den smälta chokladblandningen.
•Häll smeten i ugnsform, ca 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
•Låt kallna. Vispa upp grädden (lättvispad), hacka daimen i mindre bitar, krossa digestivekexen.
•Öppna burken med dulce de leche, bre ut kolasåsen över brownien.
•Skär kakan i rutor, lägg på en klick med lättvispad grädde, strö över daimen. Lägg på några bär och strö över med kexsmulor. Servera!
Tips: du kan även byta ut grädden mot glass.