• Hem
  • Grönsaker
  • Kyckling med morötter och zucchini med smak av kanel
0 0
Kyckling med morötter och zucchini med smak av kanel

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Kyckling med morötter och zucchini med smak av kanel

  • Portioner 4
  • Medel

Tillvägagångssätt

Dela

Kyckling med morot och zucchini med smak av kanel – den här kurdisk inspirerande kycklinggrytan är en smakrik och enkel gryta som förslagsvis serveras till ris.

850 gram kyckling (jag har valt lårfilé)
1 lök
1 zucchini
3 morötter
2 vitlöksklyftor
0.5 tsk gurkmeja
0.5 tsk chiliflakes
1 tsk kanel
1,5 dl tomatpuré
2 hönsbuljongtärningar
Salt & peppar
Rapsolja
Ca 1 liter vatten (kokande)

Gör så här:
1. Strimla löken, hacka vitlöken, skär zucchini och morötter i stavar.
2. I en djup panna, hetta upp olja, stek löken glansig. Tillsätt gurkmeja och stek gyllne.
3. Lägg i vitlöken och kyckling, tillsätt salt, pappar och chiliflakes, stek så kycklingen får färg på bägge sidorna.
4. Rör ner tomatpuré och morötterna, rör runt. Smula i buljongtärningarna och häll i vattnet. Lägg på ett lock och låt koka i 30 min.
5. Stek zucchini i en separat panna med rapsolja, krydda på salt & kanel. När stavarna mjuknat och fått färg ställer du de åt sidan.
6. När kycklingen kokat i 30 min rör du försiktigt ner zucchinin i grytan, lägg tillbaka locket och låt puttra på svag/medel värme i ca 20 min. Servera sedan med ris.

Gryta

FoodByLaven

Brownie
föregående
Brownies med dulce de leche och extra allt
Shakshuka
nästa
Shakshuka med aubergine och kikärtor
Brownie
föregående
Brownies med dulce de leche och extra allt
Shakshuka
nästa
Shakshuka med aubergine och kikärtor

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.