0 0
Blåbärspaj

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Blåbärspaj

  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Blåbärspaj är verkligen en stor favorit hos mig (om inte min absoluta favorit till och med). I detta recept har jag andvänt mig av smuldeg och färska bär men det går precis lika bra med frysta bär.

Ingredienser:

500 g blåbär
4,5 msk strösocker
200 g smör (rumstemp)
2 dl vetemjöl
3,5 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220°c
2. Lägg blåbären i en pajform, tillsätt potatismjöl och 2 msk strösocker, rör om.
3. Nyp ihop resterande ingredienser till en smuldeg. Strö smuldegen över blåbären.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca. 20 minuter till den fått en gyllene färg. Ta ut och servera med glass eller vaniljsås.

Blåbärspajen

FoodByLaven

Laxsida
föregående
Laxsida i ugnen
Biryani
nästa
Biryani med lamm
Laxsida
föregående
Laxsida i ugnen
Biryani
nästa
Biryani med lamm

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.