0 0
Apelsin – och honungskyckling

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
4 st Kycklingklubba
2 st Lök - gul
3 klyftor Vitlök
2 st Apelsin Medelstora
3 msk Granatäppelsirap
5 msk Honung
3 msk Rapsolja
1 dl Persilja - färsk
1 tsk Gurkmeja - krydda
0,5 tsk Kanel - malen
0,5 tsk Spiskummin - malen
2 tsk Paprika - krydda
1 tsk Svartpeppar
Salt
2 msk Valnötter
Till garnering Granatäppelkärnor

Apelsin – och honungskyckling

  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Det finns vissa smak kombinationer som passar extra bra ihop, i den här rätten har jag samlat ihop några av mina favoriter. Den är lika god som den är vacker och passar lika bra till fest som till vardags.

Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Klyfta löken i större bitar, hacka persiljan. Skär apelsinen i 2 delar.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform, du kan behålla de hela eller skär i 2 delar.
  4. Blanda ihop olja, honung,granatäppelsirap och kryddorna. Rör i persiljan och till sist saften från apelsinerna.
  5. Lägg löken och vitlöken i samma form som kycklingen, häll över marinaden och blanda väl. Lägg i apelsinhalvorna  i formen.
  6. Täck med ugnsfolie och ställ mitt i ugnen i 50 minuter.
  7. Ta ut formen, ös kycklingen med skyn och ställ tillbaka i ugnen utan folie i ytterligare ca 30 minuter. Om du tycker att det finns mycket sky kvar kan du hälla av lite men den ska var saftig och inte torr.
  8. När den är klar, ta ut och garnera med persilja, valnötter och granatäppelkärnor.  Servera gärna med ris!

Du kan med fördel marinera kycklingen dagen innan och ställ i kylskåpet över natten.

FoodByLaven

Baklava
Tidigare
Baklava – knyten
Maghmour
Nästa
Maghmour – auberginegryta
Baklava
Tidigare
Baklava – knyten
Maghmour
Nästa
Maghmour – auberginegryta

Lägg Till Din Kommentar