0 0
Maghmour – auberginegryta

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
1-2 st Aubergine
1 st Lök - gul
2 klyftor Vitlök
1 burk (400 gram) Kikärtor - konserv
1 st Paprika - dolma Eller en grön paprika
10 st Tomater - små blandade färger
1,5 msk Tomatpuré
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
1,5 tsk Paprika - krydda
0,5 tsk Spiskummin - malen
Salt & Peppar
Rapsolja
Till garnering Persilja - färsk
2-3 dl Vatten - kokt

Maghmour – auberginegryta

Vegansk auberginegryta med kikärtor

  • 15 minuter
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Maghmour är en veganska grytan som ursprungligen kommer från Libanon och och har en bas på aubergine och kikärtor. Mitt recept är löjligt enkel och du har maten redo på max 15 minuter. Den är god att servera med bröd eller ris.

Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Skiva grönsakerna och hacka vitlöken.
  2. Stek aubergine i olja på bägge sidorna, salta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper på så att oljan rinner av.
  3. Stek löken glansig, tillsätt gurkmeja och stek gyllene. Rör ner vitlök, tomat och paprikan.
  4. Blanda ner de avrunna kikärtorna, tillsätt kryddorna och rör runt. Låt stekas i någon minut.
  5. Lägg i tomatpurén och tillsätt kokande vatten, rör om försiktigt. Låt koka under lock på medelvärme i 5 minuter.
  6. Ta bort locket och lägg försiktigt i de stekta auberginerna i grytan, låt puttra utan lock i ca 2 minuter.
  7. Garnera med persilja innan servering.

FoodByLaven

Apelsin och honungskyckling
föregående
Apelsin – och honungskyckling
Quesadillas
nästa
Shamborak quesadillas
Apelsin och honungskyckling
föregående
Apelsin – och honungskyckling
Quesadillas
nästa
Shamborak quesadillas

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.