Ingredients
-
4 st Ägg
-
1 st Lök - gul
-
20 st Plommontomater
-
1 st Sivri peppar
-
1 st Paprika - Gul
-
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
-
Chiliflakes
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
Directions
Söndags brunchen är helig här hemma, vi äter gott tillsammans och i äkta kurdisk anda står det alltid ägg på bordet. Här kommer receptet på en enkel helgfavorit, servera med bröd och njut.
Gör så här:
- Skär grönsakerna i strimlor eller bitar, den gula paprikan i ringar.
- Häll olja i en stekpanna. Stek löken glansig, tillsätt gurkmeja och rör om.
- Lägg i tomaten och sivri paprikan, stek en liten stund.
- Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
- Lägg paprika ringarna i pannan, kläck äggen i ringarna. Salta äggen och krydda om du önskar.
- Stek på medelvärme till äggen är redo, jag tycker om de ”sunny side up” med rinnig gula.