Ingredients
-
Kakan
-
100 gram Smör
-
2 st Ägg
-
1.5 dl Strösocker
-
2 dl Vetemjöl
-
1 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
0.5 gram Saffran
-
0.5 dl Mjölk
-
Glasyr
-
100 gram Smör
-
1 dl Strösocker
-
2 msk Vetemjöl
-
2 msk Mjölk
-
100 gram Pistagenötter
Directions
Saffranstosca med pistagenötter- ännu ett av mina gamla recept som ni älskade förra julen och som jag alltid bakar till advent. Jag använder en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175˚C.
2. Smörj en form med löstagbar kant med smör.
3. Smält smöret, rör ner saffranet och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.
6. Hacka pistagenötterna. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
7. Häll glasyren över kakan och bred ut den.
8. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
9. Grädda ytterligare i ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.