Background Image
0 0
One tray Tapsi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 gram Lammgrytbitar I tärningar
1 stor Lök - gul
1 st Aubergine
1 st Zucchini
1 st Paprika - Gul
1 st Paprika - röd
1 st Sivri peppar Eller 1 grön paprika
3 st Tomat
3 st Potatis
1 msk Persilja - torkad
Till garnering Persilja - färsk
1,5 dl Tomatpuré
1 tsk Gurkmeja - krydda
1 tsk Paprika - krydda
0,5 tsk Kanel - malen
1 st Grönsaksbuljongtärning
Salt & Peppar
Rapsolja
0,5 liter Vatten - kokt

One tray Tapsi

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Tapsi, den kurdiska grytan med grönsaker som i vanliga fall friteras sen bakas ihop i ugnen. I detta recept har jag skurit lamm och grönsaker i små tärningar och tillagar allt samtidigt i ugnen. det blir enklare men precis lika gott ,servera till ris eller bulgur.

Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Ställ ugnen på 220 grader.
  2. Skär potatis, kött och grönsaker i tärningar.
  3. I en skål, blanda ihop tomatpuré, buljong, persilja och hälften av vattnet.
  4. Häll olja i en ugnsform, lägg ner grönsaker, potatis och köttet. Tillsätt salt och alla kryddor, blanda runt.
  5. Häll över tomatsåsen och blanda väl, häll över resten av vattnet och täck med ugnsfolie.
  6. Placera mitt i ugnen i 1h.
  7. Efter 1h, ta bort folien och ringla över lite mer olja. Rör om och ställ tillbaka i ugnen utan folie i ytterligare 45 minuter.
  8. Ta ut och garnera med färsk persilja, servera.

FoodByLaven

Quesadillas
previous
Shamborak quesadillas
Soobi jo
next
Soobi jo / soppa på matvete
Quesadillas
previous
Shamborak quesadillas
Soobi jo
next
Soobi jo / soppa på matvete

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.