Background Image
0 0
Makaroni med potatis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Pasta
600 gram Spaghetti
Salt
Vatten - kokt
Köttfärssås
500 gram Nötfärs
1 st Lök - gul
2 klyftor Vitlök
7 st Potatis Medelstora
1 burk Krossade tomater
1,5 dl Tomatpuré
1 st Grönsaksbuljongtärning
1 tsk Gurkmeja - krydda
1,5 tsk Spiskummin - malen
0,5 tsk Kanel - malen
1 tsk Paprika - krydda
0,5 tsk Chiliflakes
Salt & Peppar
0,5 gram Saffran
Rapsolja
3 msk Vatten - kokt

Makaroni med potatis

  • Medium

Ingredients

  • Pasta

  • Köttfärssås

Directions

Share

Makaroni med potatis, det här är en variant av min spaghetti med kryddig köttfärssås på Mellanösterns vis. Receptet är väldigt lik originalet men här har jag även potatis i köttfärssåsen och det blir väldigt gott.

Gör så här:

  1. Börja med att blanda saffran med 3 msk kokande vatten i en liten skål, täck över och låt den stå.
  2. Hacka lök och vitlök. Skala och skär 4 potatisar i kuber, skiva resterande 3 st och still åt sidan.
  3. Häll olja i en djup panna, lägg i löken och stek glansig.
  4. Krydda med gurkmeja och blanda ner vitlöken.
  5. Lägg ner köttfärsen och stek till köttet får färg och smular sig. Blanda ner potatisen och låt stekas i 4 minuter.
  6. Blanda ner tomatpurén, rör om ordentligt.
  7. Häll i saffransvattnet och tillsätt kryddorna, rör om ordentligt.
  8. Häll i de krossade tomaterna och smula i buljongtärningen, rör om försiktigt och låt såsen puttra på svag värme.
  9. I en rymlig gryta, koka upp vatten till pastan. Tillsätt salt.
  10. Bryt spaghettin i mitten och lägg ner i grytan. Koka pastan al dente. Det är viktigt att pastan har lite tuggmotstånd och inte blir överkokt.
  11. Häll av pastan i ett durkslag och ställ åt sidan.
  12. Torka rent grytan, häll i olja och potatisskivor i botten.
  13. Varva nu med ett lager spaghetti sen ett lager av köttfärssås, gör samma sak igen.
  14. Klä kastrullocket med en ren kökshandduk och lägg locket över grytan. Låt pastan tillagas på högsta värme i 5-6 min, sänk sedan till svag värme i 30 min. På min induktionsspis har jag den på 3, 9 är högsta.
  15. När den ångats klart så lägg ett fat på grytan och vänd försiktigt grytan upp och ner i en snabb rörelse. Servera gärna med en sallad.

Makaroni1

Makaroni2

FoodByLaven

Fruktremmar
previous
Nan qaysi / fruktremmar
Kalkonkorv stroganoff
next
Kalkonkorv stroganoff med curry
Fruktremmar
previous
Nan qaysi / fruktremmar
Kalkonkorv stroganoff
next
Kalkonkorv stroganoff med curry

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.