Directions
Kycklingfärs lasagne – En fantastisk god lasagne på kycklingfärs, zucchini och persilja toppad med parmesanost – succé! Perfekt att laga när man vill bjuda på något annat än den klassiska lasagnen.
Ingredienser:
12 lasagneplattor
500 gram kycklingfärs
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 dl hackad persilja
2 msk tomatpuré
800 gram krossade tomater
1 tsk gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & peppar
Chiliflakes
Rapsolja
Bechamelsås:
5 dl mjölk
50 g smör
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
2,5 dl riven ost
En nypa muskotnöt
Till serveringen:
Parmesanost
Pinjenötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Skala och hacka vitlök och lök.
4. Hetta upp olja en en djup panna, stek löken glansig, tillsätt gurkmeja och vitlök. Rör om.
6. Tillsätt kycklingfärsen och stek några min till den smular sig. Tillsätt buljongtärningarna, salt, peppar och chiliflakes.
7. Hacka zucchini och lägg ner de tillsammans med den hackade persiljan i pannan. Tillsätt tomatpurén, låt stekas ihop under omrörning i 1 minut. Blanda ner de krossade tomaterna. Låt koka puttra ca 10 min på medelvärme. Under tiden gör du bechamelsås.
9. Bechamelsås: smält smöret i en liten kastrull. Rör ut mjölet och lite av mjölken så att det inte klumpar sig, häll i resten av mjölken och koka såsen under omrörning tills såsen börja bli tjockna. Tillsätt salt. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner osten samt muskotnöt.
10. Sammansättningen: Pensla ugnsformen med lite olja. Häll lite av bechamelsåsen i botten på formen. Varva lasagneplattor, kycklingfärsen och bechamelsås. Avsluta med lite kycklingsås blandat med bechamelsåsen.
11. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter.
12. Rosta pinjenötterna. Ta ut lasagnen och riv parmesanost på, toppa med nötterna. Servera!