0 0
Grönsaksdolmar i ugn

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
4 dl Ris - Grötris
250 gram Nötfärs
1 liten Zucchini
3 klyftor Vitlök
1 st Lök - gul
1 dl Tomatpuré
25 gram Dill - färsk
25 gram Persilja - färsk
25 gram Koriander - färsk
1 medelstark Chili - färsk
1 tsk Gurkmeja - krydda
2 tsk Paprika - krydda
0,5 tsk Spiskummin - malen
1,5 tsk Svartpeppar
0,5 tsk Chiliflakes
3 tsk Vegeta allkrydda
Salt
Rapsolja
3,5 dl Vatten

Grönsaksdolmar i ugn

Dolma - Fyllda grönsaker

  • 2,5 timme
  • Portioner 6
  • Medel

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

????? ??? ??? – Grönsaksdolmar på tomat, paprika och lök fylld med ris, nötfärs och örter. I vanliga fall kokar man dolma i en kastrull på spisen men denna gång har jag lagat dessa i ugnen, det blir fantastiskt gott och är ett roligare sätt att servera på. Som vanligt är dolma god att äta med tunnbröd och tsatsiki eller yoghurt.

Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Börja med att skala löken, skär sedan ett snitt ändå in till mitten. Koka upp vatten med salt, lägg försiktigt i löken och låt de sjuda några minuter. När de har mjuknat tar du upp dem och låter dem svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gröp ur tomaterna (hacka och spara inkråmet), gör ett snitt i paprikan, inte hela vägen utan låt locket vara kvar och ta sedan ut kärnorna. Grovriv zucchini, hacka lök, vitlök och chili. Finhacka örterna.
  4. Häll rikligt med olja i en liten kastrull, blanda ner löken och stek glansig. Rör ner gurkmeja och stek gyllene. Rör ner vitlök, chili och zucchini. Tillsätt alla kryddor och stek ihop till de mjuknat.
  5. Rör ner tomatpurén och blanda ordentligt. Rör ner örterna och låt stekas ihop under omröring i någon minut. Låt fyllningen svalna.
  6. Skölj rent riset, lägg det i en skål och blanda ner nötfärsen. Blanda ihop ordentligt. Lägg i inkråmet från tomaterna och den stekta fyllningen. rör om ordentligt. Tillsätt salt och ringla över olja. Ställ åt sidan.
  7. Lossa försiktigt bladen på löken, fyll nu bladen och resten av grönsakerna med risfyllningen, ca 1 msk i varje, ställ i en ugnsform.
  8. Häll över kallt vatten, ringla över olja och täck med ugnsfolie. Ställ mitt i ugnen i 1,5 h.
  9. Efter 1,5 h så tar du bort folien och ställer tillbaka i ugnen i ytterligare 30-40 minuter. Därefter är den redo att serveras, garnera med persilja (valfritt).

Grönsaksdolma

FoodByLaven

Asiatiska kycklingvingar
föregående
Asiatiska kycklingvingar
Rispilaff
nästa
Stekpanne rispilaff
Asiatiska kycklingvingar
föregående
Asiatiska kycklingvingar
Rispilaff
nästa
Stekpanne rispilaff

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.