0 0
Asiatiska kycklingvingar

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Asiatiska kycklingvingar

  • Portioner 4
  • Lätt

Tillvägagångssätt

Dela

Här har jag tagit fram ett recept på kladdiga asiatiska kycklingvingar. De är enkla att laga och smakar väldigt gott, tycker man om asisatiska smaker ja då är detta recept något för dig.

Ingredienser: 
* 1 kg Kycklingvingar
* 1,5 dl ponzu citrus sojasås
* 1 dl soja
* 0.5 dl strösocker
* 2 vitlöksklyftor (pressade)
* 0,5 tsk gurkmeja
* 0,5 tsk ingefära
* 0,5 tsk svartpeppar
* Rapsolja

Gör så här:
1. Hetta upp olja i en djup stekpanna och stek kycklingvingarna så de får lite färg på bägge sidorna. Lägg över på en tallrik.
2. Häll Ponzu sås , soja, socker, vitlök, gurkmeja och ingefära i en skål och blanda ihop. Häll över i stekpannan, koka upp under omrörning.
3. Lägg kycklingvingarna i såsen, täck med locket och låt koka på medelvärme i ca 20 minuter.
4. Ta bort locket, ta bort ev. överflödigt fett och koka sedan över hög värme (inte högsta) tills såsen nästan reducerats helt. Ha koll så att sockret inte bränns fast i botten.
5. Garnera med chili och koriander, servera gärna med ris.

FoodByLaven

Gul bulgur
föregående
Gul bulgur med vermicelli
Dolma i ugn
nästa
Grönsaksdolmar i ugn
Gul bulgur
föregående
Gul bulgur med vermicelli
Dolma i ugn
nästa
Grönsaksdolmar i ugn

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.