0 0
Citronkyckling

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

1 st Hel kyckling
2 st Citron
1 st Lök - gul
2 klyftor Vitlök
1,5 dl Persilja - färsk Hackad
1 tsk Kycklingkrydda
Salt & Peppar
1,5 tsk Rapsolja

Citronkyckling

Kyckling med citron, vitlök och persilja

  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Ljuvligt doftande citronkyckling med vitlök och persilja, toppad med syrliga berberis. Att laga mat i ugnen är både enkelt och gott och den här rätten är inget undantag, bilden gör den inte rättvisa för jisses vad god den är. Serveras förslagsvis med potatis eller ris.

Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

  1. Sätt ugnen på 190 grader (varmluftsugn).
  2. Hacka löken och ställ åt sidan.
  3. Hacka persiljan och lägg i en skål. Pressa vitlöken över och tillsätt kryddorna.
  4. Pressa i saften från en halv citron, tillsätt även rapsoljan och blanda ihop.
  5. Massera in kycklingen med blandningen.
  6. Fyll kycklingen med citronhalvan som saften använts ifrån.
  7. Klyfta 1,5 citron och ta bort alla kärnor. Lägg citronen i en ugnsform tillsammans med den hackade löken. Lägg därefter kycklingen i samma form.
  8. Täck med ugnsfolie och placera i ugnen i ca 1,5 h.
  9. Ta ut och ös kycklingen med skyn (smaka av skyn, är den besk kan man hälla av lite och fylla på med kokt vatten).
  10. Lägg tillbaka i ugnen utan folie på 225 grader i ca 30 min. Ta ut och servera.

Valfritt: Avsluta med att toppa med stekta berberis

FoodByLaven

Kycklinggryta med druvor
föregående
Kycklinggryta med sura druvor
Olivsallad
nästa
Olivsallad/Zeyton parvardeh
Kycklinggryta med druvor
föregående
Kycklinggryta med sura druvor
Olivsallad
nästa
Olivsallad/Zeyton parvardeh

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.