• Hem
  • Ris
  • Yoghurtsoppa med örter / Dokliw
0 0
Yoghurtsoppa med örter / Dokliw

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

1 liter Yoghurt - naturell
1 st Ägg
1 dl Ris - Basmati
1 msk Vetemjöl
5 dl Mynta - färsk Hackad
1 dl Koriander - färsk Hackad
4 dl Purjolök - färsk Hackad
3 dl Persilja - färsk Hackad
2 st Grönsaksbuljongtärning
1,5 msk Dill - torkad
Salt & Peppar
2 liter Vatten - kokt

Yoghurtsoppa med örter / Dokliw

Yoghurtsoppa

  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Dokliw är namnet på den här härliga Kurdiska yoghurtsoppan med örter. Som barn var den här min favorit, när mamma hade lagat Dokliw så doftade det gott i hela huset och jag längtade till maten. Den här soppan kräver konstant omröring, jag tjatar om det i receptet men det är viktigt både så att den inte bränner fast i botten samt att den inte kokar över. I det kurdiska köket så serverar vi oftast soppa till förrätt och den här passar utmärkt som förrätt till dolma då yoghurten gör soppan något syrlig. Självklart kan du även servera den till annat eller servera den ensam. den är ganska matig så här hemma brukar jag ofta laga den till lunch. I receptet så har jag skrivit naturell yoghurt och det är viktigt att det är just naturell yoghurt som används och inte t.ex mild yoghurt eller smaksatt yoghurt. Min mamma är så hård att hon säger att det absolut måste vara den från Arla med den äldre damen på, jag gör som henne och använder också den men det går utmärkt att vilja ett annat märke om du föredrar det. Det viktiga är att syrligheten i yoghurten stämmer överens. Nog om det, här kommer receptet:

Tips: på mitt instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Häll yoghurten i en skål, lägg i mjöl och ägg, salta sen vispa ihop.
  2. Häll över blandningen i en kastrull och koka upp på hög värme (inte högsta) under ständig omröring.
  3. När den kokat upp så häller du i 2 liter kokande vatten, rör om och blanda i buljongtärningarna. Låt koka upp på nytt under omröring.
  4. Lägg i purjolöken, efter någon minut när den mjuknat så blandar du i myntan (fortsätt röra om).
  5. Under omröring, häll i svartpeppar, persilja, koriander och dill. Fortsätt rör om i 2 min. Blanda nu i riset, fortfarande under omröring till riset kokat klart.
  6. När riset är helt färdigkokt fortsätter du koka soppan under omröring i ytterligare 10 min så smakerna blandas ordentligt.
  7. Servera varm eller ljummen. Den är även god att äta kall!

FoodByLaven

Ghorma sabzi
föregående
Örtgryta/Ghorme sabzi
Kyckling i tomatsås
nästa
Kyckling i tomatsås / Mrishk ba rob
Ghorma sabzi
föregående
Örtgryta/Ghorme sabzi
Kyckling i tomatsås
nästa
Kyckling i tomatsås / Mrishk ba rob

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.