• Hem
  • Dolma
  • Cinnabons med smak av mellanöstern
0 0
Cinnabons med smak av mellanöstern

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Cinnabons med smak av mellanöstern

  • Portioner 16
  • Medel

Tillvägagångssätt

Dela

Cinnabons med smak av mellanöstern. Alla som känner mig vet att jag är besatt av cinnabons och jag har länge velat göra en egen variant med smaker från en baklava så det är vad jag bakat denna gång. De blev magiskt goda!

Recept:
Degen:
5 dl ljummen mjölk
50 g jäst rumstemp
2 dl strösocker
2 ägg
0,5 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk salt
14 dl vetemjöl
170 g rumstempererat smör

Fyllningen:
200g rumstempererat smör
2 dl strösocker
0,5 dl vitsirap
2 tsk vaniljsocker
3 msk kanel
2 msk kardemumma
3 dl hackade valnötter

Sockerlag:
2 dl strösocker
1 dl vatten
1 msk rosenvatten

Frostingen:
200g rumstempererad färskost
150g rumstempererat smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 msk rosenvatten
Några droppar röd hushållsfärg

Garnering:
Rosenblad/blomströssel

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt.
2. Tillsätt alla ingredienser och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en kladdig deg, tillsätt salt och mer mjöl efter behov.
3. Knåda ordentligt i minst 15 minuter med maskin eller 20 min för hand.
4. Täck över med plastfolie, låt jäsa i 1 timme.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp sockerlagen (koka upp vatten, socker och citronsaft, se till att sockret löst sig helt, tillsätt rosenvatten) ställ åt sidan.
6. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen (förutom sirapen & nötterna) till en smet. Mixa nötterna.
7. Kavla ut degen på lätt mjölat bord till en rektangel. Bre ut fyllningen över hela, strö över nötterna, ringla över sirapen och rulla ihop till en tajt rulle längs med degens långsida.
8. Skär 2 cm tjocka skivor och lägg alla bullar i en långpanna strl 30×40 cm med bakplåtspapper. Låt vila 15 min.
9. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills de fått fin färg/ser genomgräddade ut.
10. Pensla bullarna med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen. Låt de bli ljumna medan du gör frostingen.
11. Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen i en bunke. Bre ut på de ljumna bullarna i ett lager. Garnera med rosenblad. Njut!

Cinnabon

Bullar

FoodByLaven

bulgurpilaff
föregående
Kurdisk bulgurpilaff
Dolma
nästa
Dolma bahar – Kurdiska vinbladsdolmar med örter och yoghurt
bulgurpilaff
föregående
Kurdisk bulgurpilaff
Dolma
nästa
Dolma bahar – Kurdiska vinbladsdolmar med örter och yoghurt

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.