Background Image
0 0
Kubba med kyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 dl Ris - jasmin
600 gram Kycklingfilé
4 dl Russin - gula
2 dl Mandelspån
1 gram Saffran
2 dl Persilja - färsk
1 st Lök - gul
1 msk Gurkmeja - krydda Till riset
1 tsk Gurkmeja - krydda Till kycklingen
1 st Hönsbuljongtärning
Rapsolja
Salt & Peppar
1 liter Vatten - kokt Till riset
1 dl Vatten - kokt Till kycklingen

Kubba med kyckling

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Kubba med saffranskyckling- detta recept skapade jag en dag när jag var otroligt sugen på kubba med inte hade färs hemma som man vanligtvis fyller dom med. I receptet har jag fyllt dessa med saffrankyckling, gula russin och mandel, ljuvligt goda.

Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:
1. Hacka lök och persiljan.

2. Skölj riset och lägg det i en kastrull. Tillsätt salt, 1 liter vatten och 1 msk gurkmeja.

3. Blanda, lägg på ett lock och låt koka på medelvärme i 20 min.v

4. Häll olja i en kastrull och stek löken. När löken är glansig blandar du i 1 tsk gurkmeja.

5. Lägg i kycklingen och stek ihop. Krydda med salt och peppar och blanda i saffranet.

6. Häll i 1 dl vatten och blanda väl.

7. Lägg i buljongtärningen, persiljan och mandelspånen. Rör om så allt blandas.

8. Tillsätt russinen och rör om.

9. Låt stå på medelvärme till russinen mjuknat och riset kokat klart.

10. När riset är mjukt och lite klibbigt är det klart, det ska inte finnas någon vätska kvar och den ska inte vara mosig.

11. Häll över fyllningen i en skål och låt svalna helt. Gör samma sak med riset.

12. När riset svalnat ska den mosas till en ”deg”. Använd maskin, verktyg eller knåda med händerna. Tips! Innan du börjar rulla kubban, ha en skål med kallt vatten för att doppa händerna så att degen inte fastnar.

13. Ta en bit av riset. Rulla till en boll, gör ett hål i mitten och platta sedan ut, häll i en sked med fyllningen och stäng sedan ihop degen. Försök få degen tunn så du får plats med mycket fyllning. Upprepa till all deg & fyllning är slut.

14. Vispa äggen med en gaffel och pensla kubban.

15. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull, fritera kubban gyllene. Gör ett par åt gången. Servera omgående.

Tips Du kan även frysa in kubba, följa alla steg till 13. När du vill äta de så ta ut de från frysen, låt stå i rumstemp 10-15 min. Pensla med ägg, fritera.

Kycklingkubba

FoodByLaven

Dolma
previous
Kurdisk dolma
Fjärilskyckling
next
Fjärilskyckling med honung, kanel och granatäppelsirap
Dolma
previous
Kurdisk dolma
Fjärilskyckling
next
Fjärilskyckling med honung, kanel och granatäppelsirap

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.