Background Image
0 1
Nötfärsbiffar/Shami kabab

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Nötfärs
2 st Potatis
1 st Lök - gul
1 dl Matlagningsgrädde Mellangrädde
1 msk Kött & grillkrydda
1 tsk Gurkmeja - krydda
Salt & Peppar
Rapsolja

Nötfärsbiffar/Shami kabab

Biffar på nötfärs, lök och potatis

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kurdiska nötfärsbiffar – Shami kabab eller shfta som de också heter, visst brukar man säga att ett kärt barn har många namn och det stämmer in perfekt på dessa biffar. Det finns nog oändligt många varianter av shami kabab, jag själv har flera stycken men dessa är mitt grundrecept och de jag oftast lagar. Biffarna är saftiga och riktigt populära här hemma, jag lagar de minst 1 gång i veckan och de passar även bra att frysa in. För att variera så brukar jag servera de till ris, bulgur eller i en wrap, till de har jag alltid stekta tomater. Har du inte provat shami kabab innan så är det läge för det nu, jag vågar påstå att mitt grundrecept är det allra bästa.

Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. I videon har jag ingen grädde i receptet och det går bra att utesluta om man önskar men med grädde blir de ännu saftigare.

  1. Börja med att riva löken och finriv potatisen.
  2. Lägg färsen i en skål tillsammans med löken och potatisen.
  3. Tillsätt gurkmeja, kött & grillkrydda och salt och peppar.
  4. Häll i grädden och blanda väl med händerna.
  5. Ta upp en bit i taget och forma till platta biffar.
  6. Häll rapsolja i en stekpanna och fritera biffarna på hög värme, servera varma.

Du kan också skiva tomater och steka som extra sidotillbehör (valfritt)

FoodByLaven

Röd soppa
previous
Röd soppa / Sobi rshta
Ris med saffran
next
Ris med saffran/Brinja newroza
Röd soppa
previous
Röd soppa / Sobi rshta
Ris med saffran
next
Ris med saffran/Brinja newroza

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.