0 1
Nötfärsbiffar/Shami kabab

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
500 gram Nötfärs
2 st Potatis
1 st Lök - gul
1 dl Matlagningsgrädde Mellangrädde
1 msk Kött & grillkrydda
1 tsk Gurkmeja - krydda
Salt & Peppar
Rapsolja

Nötfärsbiffar/Shami kabab

Biffar på nötfärs, lök och potatis

  • Portioner 6
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Kurdiska nötfärsbiffar – Shami kabab eller shfta som de också heter, visst brukar man säga att ett kärt barn har många namn och det stämmer in perfekt på dessa biffar. Det finns nog oändligt många varianter av shami kabab, jag själv har flera stycken men dessa är mitt grundrecept och de jag oftast lagar. Biffarna är saftiga och riktigt populära här hemma, jag lagar de minst 1 gång i veckan och de passar även bra att frysa in. För att variera så brukar jag servera de till ris, bulgur eller i en wrap, till de har jag alltid stekta tomater. Har du inte provat shami kabab innan så är det läge för det nu, jag vågar påstå att mitt grundrecept är det allra bästa.

Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. I videon har jag ingen grädde i receptet och det går bra att utesluta om man önskar men med grädde blir de ännu saftigare.

  1. Börja med att riva löken och finriv potatisen.
  2. Lägg färsen i en skål tillsammans med löken och potatisen.
  3. Tillsätt gurkmeja, kött & grillkrydda och salt och peppar.
  4. Häll i grädden och blanda väl med händerna.
  5. Ta upp en bit i taget och forma till platta biffar.
  6. Häll rapsolja i en stekpanna och fritera biffarna på hög värme, servera varma.

Du kan också skiva tomater och steka som extra sidotillbehör (valfritt)

FoodByLaven

Röd soppa
föregående
Röd soppa / Sobi rshta
Ris med saffran
nästa
Ris med saffran/Brinja newroza
Röd soppa
föregående
Röd soppa / Sobi rshta
Ris med saffran
nästa
Ris med saffran/Brinja newroza

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.