0 0
Gurkmejalatte

Dela det på ditt sociala nätverk:

Eller så kan du bara kopiera och dela denna url

Ingredienser

Justera Portioner:
1 dl Vatten
4 dl Havremjölk
0.5 tsk Gurkmeja - krydda
0.5 krm Salt
0.5 krm Svartpeppar - finmald
2 krm Kardemumma
1 krm Kanel - malen
1 krm Vaniljsocker

Gurkmejalatte

  • 10 min
  • Portioner 2
  • Lätt

Ingredienser

Tillvägagångssätt

Dela

Ja det är inte svårt att förstå min kärlek för gurkmeja när man tittar igenom mina recept, därför blev jag själv förvånad när jag såg att jag ännu inte hade delat mitt recept på min gurkmejalatte. Förutom att gurkmeja är bra för immunförsvaret så verkar den även lugnande för kroppen, den här drycken är som balsam för kropp och själ och perfekt att dricka under höstens mysiga kvällar. Jag använder havremjölk ikaffe men du kan byta ut den till valfri mjölkdryck.

Gör så här:

  1. Häll vatten och övriga ingredienser, förutom mjölken, i en kastrull.
  2. Vispa ihop samt värm till den sjuder.
  3. Tillsätt mjölken under omröring, värm till det sjuder samtidigt som du vispar så det skummar.
  4. Häll upp i glas och servera varm. Garnera gärna genom att pudra över lite kanel och rosenblad (valfritt).

FoodByLaven

kycklingsoppa
föregående
Kurdisk kycklingsoppa med nudlar
Oxsvanssoppa
nästa
Oxsvanssoppa på kurdiskt vis
kycklingsoppa
föregående
Kurdisk kycklingsoppa med nudlar
Oxsvanssoppa
nästa
Oxsvanssoppa på kurdiskt vis

Lägg Till Din Kommentar

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.